fitness 2020

 

Goede voornemens of niet… we hebben weer een heel jaar aan nieuwe tijd, kansen, uitdagingen en overwinningen. Misschien sport je al regelmatig of zelfs fanatiek… misschien is sporten niet jouw definitie van ‘leuk’ of ‘lekker bezig zijn’. Wat je basis ook is, als je dit jaar iets wilt bereiken, is 1 januari 2020 een goed moment om te starten, simpelweg omdat het voelt als de kans op een nieuwe start. Dus… wat wordt jouw sportdoel voor 2020? 

 1. Afvallen 

Naast stoppen met roken is afvallen nog steeds het meest gehoorde doel voor het nieuwe jaar. Dat (b)lijkt vaak lastig, gezien de terugkerende wens bij velen. Dat betekent dus vaak ook frustratie. Als je denkt.. DIT jaar moet het me echt lukken, begint het met eerlijk zijn. En realistisch.

Iets willen is 1, maar er echt voor gaan en doen wat er voor nodig is, is 2. Je moet wat doen, doelgericht, bewust en voor langere tijd. Dat vraagt dus bepaalde toewijding.

Dus ZET dat doel. Bepaal wat je nodig denkt te hebben om daar te komen. Een plan, tijdsschema, taken, externe hulp… wat dan ook. Als je het maar regelt. (en daar helpen we graag bij). 

 1. Sterker worden 

Vaak is dit een doel voor mensen die al enige tijd sporten of een specifiek beeld voor ogen hebben. Dat dat vaak mannen zijn, is eigenlijk jammer, maar zo is het wel. Krachttraining vraagt vaak een andere aanpak dan ‘gewoon’ wat apparaten of gewichten sjouwen. Laat je dus goed informeren over de aanpak die past bij jou, je doel en je startpunt:

 • Trainingsfrequentie
 • Intensiteit
 • (Verdeling van) spiergroepen
 • Voeding (jazeker, dit hoort er ook bij)
 • Startsituatie

 

We hebben al eerder uitgelicht dat krachttraining echt niet alleen voor brede mannen met rollende spieren is. Ook (en juist) voor vrouwen is het gelukkig steeds vaker een doel om je sterk en fit te voelen. En krachttraining is een prachtige tool in de strijd tegen veroudering. 

 1. Doorzetten (dus niet afhaken)

Voel jij je soms donateur van je sportschool omdat je vaker niet dan wel gaat. En zou je dat liever anders zien door WEL te gaan in plaats van maar (weer) je abonnement op te zeggen?

Naast de spreekwoordelijke eigen ‘schop onder je kont’ is het misschien slim om ook eens wat andere dingen tegen het licht te houden:

 1. Werk je naar een doel? Heb je een echte reden om te sporten?
 2. Past je schema bij dat doel?
 3. Moet je niet eens een groepsles overwegen?
 4. Past de club waar je traint bij jou? Bevalt de sfeer?
 5. Heb je misschien gewoon wat extra hulp nodig?

 

Om jouw 2020 sportjaar fantastisch te maken, staat ons team graag voor je klaar. Met groepslessen, adviezen of gerichte Personal Training

We zien je graag.. in 2020!

Bekijk onze informatie over Personal Training of neem contact op!