traffic sports

We weten allemaal best wel dat sporten belangrijk is. Dat het belangrijk genoeg is om er tijd voor te maken. Dat het heel veel voordelen biedt. Dat je je fitter en energieker voelt als je regelmatig sport. Dat je…

 

Toch begrijpen wij heel goed dat het echt niet altijd eenvoudig is om sporten in je wekelijkse routine te bouwen. Zodra sporten in je routine zit, is het vaak een stuk eenvoudiger vol te houden. Maar ook het maken en vinden van die routine is niet makkelijk. KAN het eigenlijk wel om echt een routine te ontwikkelen en hoe zorg je dat sporten in je leven past?

 

Vandaag in ons blog een toelichting op 24/7 kunnen sporten, hoe het werkt en voor wie dit is.  

 

  1. . niet altijd

Het is in ons leven vaker dat alles NIET op gezette tijden gebeurt, dan wel. Natuurlijk heb je veel houvast aan de elementen in je leven die wel redelijk gestructureerd zijn. Voor sommigen is dat het ritme van de schooltijden van de kids, je vaste werkdagen en -tijden of bijvoorbeeld die vaste heerlijke groepsles.

 

Maar regelmaat is nu eenmaal geen gegeven. En dat betekent dat je bij het maken van keuzes vaak gedwongen wordt om sommige dingen meer en minder prioriteit te geven.

Hoewel sporten voor veel mensen heel fijn is, blijkt uit onderzoeken steevast dat het gros van de mensen vaak excuses of redenen aangrijpt om het sporten te laten zitten. Wanneer je net even geen zin hebt, je sportmaatje het laat afweten of als je echte, legitieme planningsproblemen hebt, blijkt sport de eerste afhaker.

 

En dat is zonde; zo is sport geen prioriteit maar een bijzaak, waardoor het onbewust een label krijgt dat uitnodigt tot afhaken. En zo wordt het nooit een vast stuk in je routine.

 

 

  1. 00 tot 17.00 of toch niet?

 

Voor sommige mensen is hun werkende leven vast ingedeeld; in een zogeheten 9-tot-5-patroon of met het op vaste dagen en tijden werken, heb je een belangrijke factor van ritme in je leven.

 

Wanneer je echter oproepkracht bent, deeltijd werkt, nachtdiensten draait of met onregelmatige diensten zit, is het een heel ander verhaal. Want eerlijk is eerlijk; de gewone wereld draait vooral op vaste momenten die ’s ochtends beginnen en ’s avonds eindigen.

 

En dat zie je dus ook in de openingstijden van winkels en… sportscholen! 9 an de 10 sportscholen sluiten hun deuren ’s avonds om 23.00 uur (op zijn laatst) en openen zelden voor 7.00 uur ’s ochtends.

 

 

  1. Dus wat als jij een ander ritme hebt?

 

Als jij dus een ander ritme hebt, omdat je dat prettig vindt, je werk het zo toelaat, je met een druk en onvoorspelbaar leven zit, rekening moet houden met anderen, je …..  hoe pak je het dan aan?

 

Wat je reden ook is; bij Traffic Sports in Vught begrijpen we als geen ander dat je leven zich niet altijd in hokjes laat stoppen. En al helemaal dat niet iedereen in een vast 9-tot-5 ritme past. Of dat je misschien zelfs geniet van de rust om je heen, ook tijdens het sporten.

 

Daarom is onze club letterlijk 24/7 geopend! Je krijgt de sleutel tot je “eigen sportschool” in handen wanneer je lid bent bij Traffic Sports. Zo kun je trainen zo lang en zo vaak je wilt, op welke dag en welk tijdstip je ook wilt, ook ‘s nachts; je bent op ieder moment welkom!

 

 

  1. Voor wie is dit nou handig?

 

Wanneer je onregelmatig werkt en vooraf niet kunt inschatten wanneer je kunt sporten, maak je dus gebruik van de sportschool op het moment dat het je wel schikt. Wanneer je werktijden hebt die je in staat stellen om voor of na een nachtdienst nog even te sporten en je hoofd leeg te maken in de sportschool, past dit ook bij je!

 

Als je een super-early bird bent die een vroege start moet maken vanwege reistijd, maar wel nog even een training wilt doen, of als je op welk moment gewoon even wilt bewegen, je hoofd wilt leegmaken en daarvoor de sportschool opzoekt.

 

Of als je het prettig vindt om te trainen op rustige moment wanneer er praktisch niemand om je heen is. Ook dan is het fijn om helemaal zelf te bepalen welk moment je handig vindt.

 

 

Weten hoe het werkt? Stap eens bij ons binnen of lees hier meer over 24/7 sportschool.