blog

We schreven vorige maand een blog over ‘samen sporten’ en waarom dat een heel goed idee is. Eigenlijk gaan we daar in dit artikel een soort extra dimensie aan toevoegen. Namelijk, het samen trainen met ‘jouw eigen’ trainer.

Vandaag draait het om Personal Training op ons blog en dat doen we niet voor niets. Niet alleen zien we fantastische resultaten bij onze mensen die met een Personal Trainer trainen, maar we zien ook dat er veel misverstanden bestaan over die trainers, de kosten en wat ze doen.

Tijd dus om dat even recht te zetten en jou uit te leggen waarom je het op zijn minst eens serieus moet overwegen.

 

Misverstand: PT is onbetaalbaar

Voordat we aan onze 3 punten beginnen, zetten we even wat recht. Personal Training heeft namelijk nog steeds een imago van duur of zelfs onbetaalbaar, alleen voor de rijke elite of, uiteraard, voor de gemiddelde BN-er.  

Hoewel het in sommige clubs nog steeds zo is dat de tarieven van Personal Trainers zeer hoog liggen en het daarom voor veel mensen niet haalbaar is om 1 of 2 x per week met hun eigen trainer aan de slag te gaan, is dat niet de regel. In elk geval niet bij Traffic Sports!  

Weten wat het nou echt kost? Check hier onze prijzen.

 

  1. Gericht trainen voor een persoonlijke doelstelling

De meest voor de hand liggende, maar ook zeker de moeite van het uitleggen waard; persoonlijke begeleiding.

Nu zie je op tal van reclames in allerlei branches ‘persoonlijke begeleiding’ vermeld staan. Daardoor wordt het een beetje een loze term, maar dat is het (bij ons) niet. 

Wanneer je kiest voor een PT, doe je dat met een reden. Soms is dat vrij algemeen “ik wil me gewoon beter voelen” of “ik wil lekkerder in mijn vel zitten”. Soms is dat heel concreet “ik wil breder worden” of “ik wil van mijn buikje af”.  

Maar zelfs de doelstelling ‘afvallen’ is niet voor iedereen hetzelfde, omdat er zoveel aspecten meewegen. Je levensstijl, je sportachtergrond, je dagelijks werk, je leeftijd en zelfs of je een man of vrouw bent speelt een rol. Een Personal Trainer kan op basis van jou en je wensen beoordelen wat de juiste aanpak is. Hoe de balans tussen krachttraining en cardio wordt. Hoe hij of zij je gemotiveerd houdt, hoe trainingen moeten worden bijgestuurd naarmate je vordert.  

Een algemeen schema van internet kan dat niet voor je doen….

 

  1. Een schop onder je kont

 

Een veelgehoorde opmerking is dat mensen zich er gewoon niet toe kunnen zetten, en dat met een Personal Trainer alles wel goed zal komen.

Daar zit een kern van waarheid in, want op het moment dat jouw trainer vertelt wat je moet doen, waarom je dat zou moeten doen en erbij staat om te zorgen dat je het doet… doe je het.  

Het succes van trainer met een PT, is echter breder dan dat. Want als er een stukje voeding bij komt kijken, moet jij dat doen. Als je besluit om op halve kracht je trainingen te doen omdat je even geen zin hebt, merk je dat in je resultaten.  

Dus ja, die stok achter de deur is er zeker en dat geeft veel mensen de houvast om hun trainingen echt goed te doen en vol te houden.

 

  1. Veilig en effectief sporten

 

Wanneer je hard aan de slag gaat aan de sportschool omdat je hebt besloten waar je voor wilt werken, is dat fantastisch. In onze clubs zijn er dus altijd mensen die je helpen met een uitleg, de instellingen van een apparaat of bijvoorbeeld een aangepaste oefeningen als iets je niet ligt. Maar wanneer je intensief gaat sporten en je lichaam uit zijn comfortzone haalt, vraagt dat behoorlijk wat. Dat hoeft niet erg te zijn, mits je weet wat je aan het doen bent, je grenzen kent en weet waar je op moet letten.  

Helaas gebeurt dat zonder begeleiding niet altijd; je bent soms overmoedig, denkt dat iets wel kan en merkt pas de dag erna dat het teveel was. Met alle gevolgen, zoals blessures, van dien.  

Een PT helpt je naar precies de juiste grens voor maximaal effect, zonder blessures of overbelasting. En dat is veel waard, want zo kom je in een flow en blijf je daarin, zonder onderbrekingen.

  

Benieuwd geworden naar zo’n PT-sessie? Neem eens contact op om te kijken wat we voor je kunnen doen!