Ken je de uitspraak “summerbodies are made in winter”? En al lijkt het vooral een hippe Instagram post; het is wel een beetje waar.

Al leek afgelopen weken de lente nog heel ver weg te zijn; inmiddels is het meteorologisch zo ver!

Rokjes, korte broeken, blote armen, het komt er allemaal weer aan! En als je nu denkt.. “oef, daar gaan we weer, hier ben ik zo nog niet aan toe…” dan is dit blog voor jou!  

 

Summerbodies in alle soorten en maten

Voor de duidelijkheid; wij zijn de laatste die het klassieke beeld van een summerbody willen bevestigen; strak, breed, gebronsd.

Voor ons en veel van onze leden is een goed gevoel, je fit voelen en blij zijn met jezelf namelijk een stuk belangrijker, en dat hoeft echt niet altijd te betekenen dat er geen grammetje vet teveel aan je lichaam zit.  

Wel weten we dat een strakker, fitter lichaam de meeste mensen vaak een beter gevoel geeft. Dat je kleding lekkerder zit, je een outfit kunt dragen waar je je mooi in voelt of je bijvoorbeeld net wat meer spieren kunt tonen.  

Als je weet dat jij er zo ook in staat… moet je dus nu beginnen!  

 summer

Begin op tijd (ja, nu dus)

Hoewel de zomer echt nog ver weg lijkt en je misschien nog wel tot juli of augustus moet wachten op jouw echte zomervakantie, moet je je beseffen dat als je dan resultaat wilt, je nu moet beginnen. Waarom?  

  • Voorkom een last-minute crashdieet

Nog even extreem op de lijn letten vlak voor je vakantie is niet alleen ongezond, het brengt je lichaam ook van slag en heeft uiteindelijk een tegeneffect.

Je lichaam gaat anders om met voeding en suikers, het is niet lang vol te houden en je wordt er vooral niet gezelliger van. En dat is niet hoe je met vakantie wilt!  

  • Spieren zijn je vriend

Als je nu begint, kun je de tijd nemen om te bouwen aan je lichaam. En ook aan spieropbouw. Daarmee bedoelen we, zeker voor de dames, NIET dat je breed moet gaan worden. Je moet ervoor zorgen dat je spieren door ze te trainen structureel meer energie van je lichaam gaan vragen.

Dan kun je namelijk zonder moeite tijdens je vakantie genieten van lekker eten en drinken, zonder dat dit meteen enorm je gewicht aanzet. Getrainde spieren vragen namelijk ook in rust om energie!  

Als je wel gaat voor echt zichtbare spieren, zul je ook op tijd moeten beginnen; die train je niet in 3 weken.  

 

Zet gevoelsmatige doelen

Veel mensen gaan bij een sportieve doelstelling erg uit van cijfers. Dat hoeft niet slecht te zijn, maar kan ook erg in je nadeel gaan werken.

Zo zegt het platte nummer ‘gewicht’ niet zoveel. Want als je gaat trainen en sporten, gezonder gaat eten, verandert de samenstelling van je lichaam. Meer vocht, minder vet. Dat betekent dat je misschien wel centimeters bent verloren, maar je huis-tuin-en-keukenweegschaal nog steeds nagenoeg hetzelfde roept. Demotiverend!  

Laat cijfers dus niet je doel zijn, maar zoek naar alternatieve richtlijnen;

  • Ik wil dat mooie jurkje weer aan kunnen/durven
  • Ik ga voor die prachtige zomerfoto
  • Ik wil een nieuwe bikini moeten shoppen omdat deze te groot is

Wees realistisch en zet je in, ga voor resultaat door er iets voor te doen! Begin en ga ervoor.

En als je toch liever een handje hulp gebruikt, dan kunnen onze Personal Trainers je daar zeker bij helpen!