blog

Online word je doodgegooid met fitgirls en überfitte hipsters die alle wijsheid claimen te hebben over de perfecte voeding, meest effectieve trainingsschema’s en do’s & don’ts in trainingsland.

Toch wil 90% van de sporters vooral prettig trainen, resultaat bereiken en met plezier sporten in een sportschool met een fijne sfeer.

Het is echter niet altijd eenvoudig om te bepalen wat je tijdens je training kan en zou moeten doen. De opties zijn uitgebreid en we zijn tenslotte niet allemaal Personal Trainer.

Dus.. wat zou jij kunnen doen in de gym en waarom?

 

 

 1. Laat je voorlichten

Het lijkt een open deur, maar vraag vooral om advies. Waar je in low-budget sportscholen vaak erg op jezelf bent aangewezen in een zee aan ruimte en apparatuur, kun je bij veel sportscholen gewoon om advies en tips vragen.

 

Het juiste programma hangt natuurlijk af van tal van factoren:

 • Je doelstelling
 • Je huidige fysieke staat
 • Eventuele blessures of beperkingen
 • Je sportfrequentie (hoe vaak wil je/kun je/ga je sporten)
 • Je persoonlijke voorkeur

 

En wanneer je, zelf of begeleid een programma samen hebt gesteld, neem dat dan vooral regelmatig onder de loep!

Kun je inmiddels zwaarder gewicht aan, meer herhalingen maken, of je focus verleggen naar andere types trainingen of spiergroepen?

 

 

 1. Kijk eens rond

Alleen al aan materiaal heb je in clubs veel opties. En dan is het niet altijd eenvoudig om door de bomen het bos te zien. Maar kijk eens rond naar begeleide trainingsmomenten of andere sporters die bezig zijn. Daar kun je heel veel inspiratie uithalen. En als je dan op je club eens rondkijkt, zie je vaak opties:

 

 • Vrij, functioneel trainen met losse materialen (zoals kettlebells) of je eigen lichaamsgewicht.
 • Ook hier geldt; let op je veiligheid en laat je goed voorlichten zodat je oefeningen goed en veilig uitvoert en niet te zwaar of groot maakt.
 • Losse gewichten. Ga niet blind met gewichten smijten, maar sla ze ook niet over! Veel oefeningen kun je met apparaten doen (die stel je in en doe je relatief rechtlijnig) of doe je in een iets vrijere vorm met losse gewichten.
 • Deze werken vaak enorm motiverend door de heerlijke muziek, de inspirerende trainers en natuurlijk het groepsgevoel. En doordat ze op een vaste tijd worden gegeven, is een sportroutine sneller vast te houden.

  Doe dus eens een proeflesof laat je informeren door mede sporters en laat je inspireren!

 

 

 1. Varieer

Juist die veelheid aan opties bieden veel kansen om je lichaam elke keer weer uit te dagen. Je hoeft niet eindeloos dezelfde cirkel apparaten af te werken, of dat vaste schema te volgen tot het je neus uit komt.

Waag je eens aan een ander apparaat, zoek de vrije functionele ruimte op of ga aan de slag met tal van oefeningen met alleen je eigen lichaamsgewicht.

Alles heeft namelijk zo zijn voordelen en prikkelt opnieuw je lichaam en spieren in uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en weerbaarheid!

 

 

Benieuwd wat je allemaal kunt doen? Stap dan eens binnen en laat ons je meenemen. Je gaat gegarandeerd gemotiveerd en geïnspireerd weer naar huis!