Waar de één al gaapt bij het idee om rond 6.00 uur zijn bed uit te springen, vindt de ander het heerlijk om op tijd te starten. En waar sommigen na 19.30uur liefst lekker thuis zijn, vindt de ander zijn energie vooral ’s avonds laat.

 Buiten je persoonlijke voorkeur, die vaak simpelweg wordt bepaald door de rest van je routines (werk, studie, gezin, verplichtingen) zijn er ook theorieën over het verband tussen je trainingsmoment en je trainingsdoel.

 Dus; wat voor sporter ben jij en wat betekent dat voor je trainingsdoel?

  

De Early Bird: Ochtend work-out

Als jij geen moeite hebt met een vroege start en juist ’s ochtends tijd hebt, is een ochtend work-out een aanrader.

In de ochtend is je lichaam net wat beter in staat om vetten los te maken en dus vet te verbranden; als afvallen je trainingsdoel is, past een morning work-out daar dus prima in.

 Daarnaast is zo’n actieve start een echte energieboost voor je lichaam waar je de rest van de dag van profiteert. De stoffen die vrijkomen na een work-out geven je daarnaast ook mentaal een lekker begin.

 Een kleine sidenote is wel dat je lichaam ‘s morgens letterlijk moet opstarten en niet direct maximale energie kan leveren. Zorg dus voor een goede opwarming!

 

early bird 

 

Night Owl

Als je ’s morgens geen tijd hebt om te sporten of, als je eerlijk bent, niet moet denken aan een work-out, is ’s avonds of ’s nachts sporten een prima optie.

 

 

Daarnaast wijst onderzoek uit dat een avondtraining een positief effect heeft op je nachtrust. Wanneer je ervaart dat je na een pittige training fysiek moe bent, maar nog niet direct in staat bent om te slapen, kan dat kloppen. Maar wanneer je even rust hebt genomen slaap je als avondsporter sneller in en slaap je rustiger en regelmatiger!

 

 

Trainen in de nacht?

Over trainen in de nacht wordt niet zoveel gesproken in onderzoeken en blogs. Niet zo gek, want de meeste sportscholen of sportfaciliteiten bieden niet zo veel mogelijkheden voor nachtelijke trainingen.

Dat doen we bij Traffic Sports graag anders!

 

Als lid van Traffic Sports heb je letterlijk de sleutel van je eigen sportschool in handen. Zo kun je 24/7 bij ons terecht om te sporten en is er dus altijd een moment om te trainen. En, niet onbelangrijk, hierdoor is het ook niet zo druk op de welbekende piekmomenten in regulieren sportscholen.

 


Ben je nog geen lid bij Traffic Sports?

Bekijk onze opties en tarieven op de website of stel je vraag online!