Sorry, wat? December?

Jazeker.

 

Hoewel januari natuurlijk traditioneel HET moment van de goede voornemens is, weten we ook dat we halverwege februari vaak al moeten toegeven dat onze voornemens toch niet helemaal hebben uitgepakt zoals we dachten. En dat heeft natuurlijk een reden. Want juist na een maand als december valt het in januari ineens bar tegen om alles anders te moeten doen. 

 

Wanneer je denkt aan de maand december is zweten in de sportschool waarschijnlijk niet het eerste beeld dat in je op komt. Sterker nog; we slaan voor het gemak december vooral altijd maar over. Herken je het dat voor je gevoel december toch al een verloren zaak is met alle feestdagen en de bijbehorende drankjes en lekkernijen? Of dat je een soort emotionele vrijbrief hebt in december omdat je hebt bedacht dat het vanaf januari echt anders gaat?

 

Wij gaan je vertellen waarom december juist HET moment is om naar het nieuwe jaar te kijken en de bijpassende voornemens.

  

  1. De grote winst zit in deze maand

Al snappen we heel goed dat je vooral wilt genieten van al het heerlijks dat december te bieden heeft; het is ook een maand die er behoorlijk in kan hakken. Veel en zwaar eten en drinken heeft een flinke impact op je gewicht, je fitheid en je stofwisseling.

Combineer dat met minder tijd, of vooral minder zin, om te gaan sporten, dan is december vaak een maand waarin je een ‘achterstand’ opbouwt.

 En dat is zonde, want zoals we wel weten.. “wat er niet aan komt….”

Dat wil helemaal niet zeggen dat je perse per 1 december aan een streng regime moet beginnen. Een goed voornemen rondom sport en afvallen hoeft ook niet te betekenen dat je leeft op sla en glazen water.

 Wat het wel betekent, is dat wanneer je ook/juist in deze maand bewust bent van wat je eet en drinkt en de hoeveelheid beweging die je toch in deze maand al weet te stoppen, het een powerboost betekent voor de maand erna! DAT is een jaar pas goed beginnen!

 x mas

 

  1. Vermijd de grootste valkuil

De allergrootste valkuil in december is dat we lijken te vinden dat alles ineens wel kan en mag. Grote hoeveelheden eten, ongezond eten, veel (alcoholische) of zoete drankjes drinken en lekker passief je dagen doorbrengen vinden we in de rest van het jaar vaak niet de beste optie.

Toch werkt de maand december bij veel mensen in de hand dat we het ineens een stuk acceptabeler vinden om het allemaal los te laten.

 Dat hoeft ook geen ramp te zijn, mits het met mate is. Stel tegenover je flinke kerstmaaltijd de volgende dag een flinke wandeling, hardloopronde of bezoek aan de sportschool. En balanceer je maand een beetje uit: Meer beweging en schoner eten als tegenhanger van de echte feestdagen. Het hoeft niet moeilijk te zijn!

  

  1. Genoeg is genoeg

Genieten met mate klinkt altijd een beetje ongezellig, maar is eigenlijk wel het beste advies voor de maand december. Bij uitstek is dit de tijd dat we meer eten dan we eigenlijk nodig hebben, maar zelfs meer dan we eigenlijk zouden willen.

Het eten is zo heerlijk, dus dat toetje MOET er nog bij. En als er dan toch nog een rondje koffie wordt geserveerd met bonbon, dan toch maar dat chocolaatje.

 Vaak kun je op dat moment niet eens meer echt genieten van het eten en drinken omdat je te vol bent, maar we nemen het toch.

 Weersta de neiging om te veel te eten en je verplicht te voelen met elke rond feestelijk mee te doen. Heb je genoeg en zit je vol; dan weet je genoeg!

 

 

Sporten tijdens de feestdagen

Ga je een heerlijk rustige tweede kerstdag tegemoet, of geen plannen voor Kerstavond of Sinterklaas? Bij veel sportscholen grijp je mis omdat de club gesloten is. Bij Traffic Sports heb je met je eigen sleutel elke dag van het jaar toegang tot de club.

Dus maak je planning: Een rondje fitness op tweede kerstdag, nog even een training voor je naar familie vertrekt… jij bepaalt!

 

Zien we je deze feestdagen?